Mom4y

De MOM4Y slothappening was weer een feest! Bijzondere dank voor alle sprekers en deelnemende MOM4Y teams! Kom hier te weten wie allemaal in de prijzen viel!

2e & 3e graad secundair onderwijs ASO/BSO/KSO/TSO

Een vermakelijke mix van wetenschappelijke presentaties en een live hersendissectie! 

Het programma voor 2015 vind je HIER.

foto's vorige editie

 

Leerkrachten die de infosessie hebben gemist kunnen zich nog steeds inschrijven voor het schoolproject. Schrijf aub ook tijdig in voor het festival op donderdagvoormiddag 19 maart 2015. Wie na inschrijving het lespakket per post wenst opgestuurd te krijgen (of het nog niet ontvangen heeft) kan dat laten weten via het inschrijvingsformulier of via het contactformulierWord met je team lid van de MOM4Y facebook groep!

Meeting of Minds for Youth (MOM4Y) is een schoolproject van Breinwijzer vzw over de hersenen: een lespakket, wedstrijd en festival tijdens de wereldwijde Brain Awareness Week. MOM4Y neemt leerlingen uit de tweede en derde graad mee op ontdekkingstocht doorheen het brein. Angst, ambitie, empathie, verliefdheid, seks, verslaving, depressie, ... het begint allemaal in je hoofd. 100 miljard neuronen in je brein die je doen dromen, nadenken, die je maken tot wie je bent. Ben je ook je brein? Bestaat er iets als vrije wil? Ben je steeds verantwoordelijk voor je daden? 

Meeting of Minds for Youth (MOM4Y) is geïnspireerd op 'Meeting of Minds', Europese burgers in dialoog over hersenwetenschappen. Een verbond van twaalf wetenschapsmusea, technologieraden, wetenschappelijke instituten en stichtingen uit negen Europese landen lanceerde dit initiatief in 2004 met steun van de Europese Commissie. Het Meeting of Minds project gaf burgers uit negen Europese landen de kans om meer te leren over de invloed van hersenwetenschappen op hun dagelijkse leven en op de maatschappij. Het was een uniek twee jaar durend project waarbij de volgende vraag centraal stond: “Wat vinden Europese burgers van mogelijkheden binnen de hersenwetenschappen?”. Meer informatie over het Meeting of Minds project vindt u op http://www.meetingmindseurope.org.