Mom4y

Gisteren vond de slothappening van de schoolwedstrijd Meeting of Minds for Youth plaats. De laureaten werden nog voor een laatste finaleronde voor de wetenschappelijke jury gevraagd. Zij werden geselecteerd uit 71 correct ingezonden verslagen /filmpjes. 

Dinsdagvoormiddag 8 maart is er de slothappening van het Meeting of Minds for Youth schoolproject. Er zijn parallelle sessies presentaties en workshops. Bekijk hier het programma

 

Schooljaar 2015-2016 organiseert Breinwijzer vzw een nieuwe editie Meeting of Minds for Youth (MOM4Y). MOM4Y is een schoolproject (2e & 3e graad alle netten) over de hersenen: een lespakket, wedstrijd en wetenschapsfestival tijdens de wereldwijde Brain Awareness Week. 

MOM4Y is een gratis schoolproject, ondersteund door het Departement Economie en Wetenschapsinnovatie.

DOWNLOAD HIER ALL NODIGE DOCUMENTEN

Het afsluitend wetenschapsfestival gaat door op dinsdagvoormiddag 8 maart in het Pand te Gent. Deadline indienen verslag en filmpje: 1 maart! 

FILMPJE: Max 4 min!! Uploaden op youtube. DEADLINE verslag en filmpje: dinsdag 1 maart! 

Meeting of Minds for Youth (MOM4Y) is een schoolproject van Breinwijzer vzw over de hersenen: een lespakket, wedstrijd en festival tijdens de wereldwijde Brain Awareness Week. MOM4Y neemt leerlingen uit de tweede en derde graad mee op ontdekkingstocht doorheen het brein. Angst, ambitie, empathie, verliefdheid, seks, verslaving, depressie, ... het begint allemaal in je hoofd. 100 miljard neuronen in je brein die je doen dromen, nadenken, die je maken tot wie je bent. Ben je ook je brein? Bestaat er iets als vrije wil? Ben je steeds verantwoordelijk voor je daden? 

Meeting of Minds for Youth (MOM4Y) is geïnspireerd op 'Meeting of Minds', Europese burgers in dialoog over hersenwetenschappen. Een verbond van twaalf wetenschapsmusea, technologieraden, wetenschappelijke instituten en stichtingen uit negen Europese landen lanceerde dit initiatief in 2004 met steun van de Europese Commissie. Het Meeting of Minds project gaf burgers uit negen Europese landen de kans om meer te leren over de invloed van hersenwetenschappen op hun dagelijkse leven en op de maatschappij. Het was een uniek twee jaar durend project waarbij de volgende vraag centraal stond: “Wat vinden Europese burgers van mogelijkheden binnen de hersenwetenschappen?”. Meer informatie over het Meeting of Minds project vindt u op http://www.meetingmindseurope.org.

Gisteren vond de slothappening van de schoolwedstrijd Meeting of Minds for Youth plaats. De laureaten werden nog voor een laatste finaleronde voor de wetenschappelijke jury gevraagd. Zij werden geselecteerd uit 71 correct ingezonden verslagen /filmpjes.