Mom4y

De MOM4Y infosessie zal plaats vinden op dinsdag 23 september 2014 van 13u00 tot 16u00 in het Paddenhoek te Gent.

Prof. Annemie Desoete zal er een presentatie over leerstoornissen geven. Nadien wordt de 6e MOM4Y editie voorgesteld, met een nieuw lespakket en een nieuw prijzenbeleid. 

Meeting of Minds for Youth (MOM4Y) is een schoolproject van Breinwijzer vzw over de hersenen: een lespakket, wedstrijd en festival tijdens de wereldwijde Brain Awareness Week. MOM4Y neemt leerlingen uit de tweede en derde graad mee op ontdekkingstocht doorheen het brein. Angst, ambitie, empathie, verliefdheid, seks, verslaving, depressie, ... het begint allemaal in je hoofd. 100 miljard neuronen in je brein die je doen dromen, nadenken, die je maken tot wie je bent. Ben je ook je brein? Bestaat er iets als vrije wil? Ben je steeds verantwoordelijk voor je daden? 

Meeting of Minds for Youth (MOM4Y) is geïnspireerd op 'Meeting of Minds', Europese burgers in dialoog over hersenwetenschappen. Een verbond van twaalf wetenschapsmusea, technologieraden, wetenschappelijke instituten en stichtingen uit negen Europese landen lanceerde dit initiatief in 2004 met steun van de Europese Commissie. Het Meeting of Minds project gaf burgers uit negen Europese landen de kans om meer te leren over de invloed van hersenwetenschappen op hun dagelijkse leven en op de maatschappij. Het was een uniek twee jaar durend project waarbij de volgende vraag centraal stond: “Wat vinden Europese burgers van mogelijkheden binnen de hersenwetenschappen?”. Meer informatie over het Meeting of Minds project vindt u op http://www.meetingmindseurope.org.

2e & 3e graad secundair onderwijs ASO/BSO/KSO/TSO

Een vermakelijke mix van wetenschappelijke presentaties, workshops
en een live hersendissectie! 

Het programma voor 2015 is nog niet bekend. Je kan wel eens terugblikken op de editie 2014 PROGRAMMA.

foto's vorige editie