Mom4y

Meeting of Minds for Youth 

Meeting of Minds for Youth 2013-2014 zit er op, het is alweer een hoogdag voor Breinwijzer geweest! Dikke proficiat aan het winnende team Absynth Minded (4e Koninklijk Lyceum Antwerpen), aan team LoveBug en No Pain N Gain voor de 2e en 3e plaats (beide Koninklijk Atheneum Etterbeek)! Team Somnus (OLV Ten Doorn College Eeklo) sleepte de prijs voor de Beste Film in de wacht! Dank aan alle scholen en deelnemende teams, en ook aan de topsprekers voor alweer een hele mooie MOM4Y editie! Graag tot een volgende keer!

Meeting of Minds for Youth (MOM4Y) is een schoolproject van Breinwijzer vzw over de hersenen: een lespakket, wedstrijd en festival tijdens de wereldwijde Brain Awareness Week. MOM4Y neemt leerlingen uit de tweede en derde graad mee op ontdekkingstocht doorheen het brein. Angst, ambitie, empathie, verliefdheid, seks, verslaving, depressie, ... het begint allemaal in je hoofd. 100 miljard neuronen in je brein die je doen dromen, nadenken, die je maken tot wie je bent. Ben je ook je brein? Bestaat er iets als vrije wil? Ben je steeds verantwoordelijk voor je daden? 

Meeting of Minds for Youth (MOM4Y) is geïnspireerd op 'Meeting of Minds', Europese burgers in dialoog over hersenwetenschappen. Een verbond van twaalf wetenschapsmusea, technologieraden, wetenschappelijke instituten en stichtingen uit negen Europese landen lanceerde dit initiatief in 2004 met steun van de Europese Commissie. Het Meeting of Minds project gaf burgers uit negen Europese landen de kans om meer te leren over de invloed van hersenwetenschappen op hun dagelijkse leven en op de maatschappij. Het was een uniek twee jaar durend project waarbij de volgende vraag centraal stond: “Wat vinden Europese burgers van mogelijkheden binnen de hersenwetenschappen?”. Meer informatie over het Meeting of Minds project vindt u op http://www.meetingmindseurope.org.

2e & 3e graad secundair onderwijs ASO/BSO/KSO/TSO

Een vermakelijke mix van wetenschappelijke presentaties, workshops
en een live hersendissectie! 

PROGRAMMA

foto's vorige editie

 

Meeting of Minds for Youth 2013-2014 zit er op, het is alweer een hoogdag voor Breinwijzer geweest! Dikke proficiat aan het winnende team Absynth Minded (4e Koninklijk Lyceum Antwerpen), aan team LoveBug en No Pain No Gain voor de 2e en 3e plaats (beide Koninklijk Atheneum Etterbeek)! Team Somnus (OLV Ten Doorn College Eeklo) sleepte de prijs voor de Beste Film in de wacht! Dank aan alle scholen en deelnemende teams, en ook aan de topsprekers voor alweer een hele mooie MOM4Y editie! Graag tot een volgende keer!

Teams die graag feedback krijgen over hun verslag/filmpje: info@breinwijzer.be.