Laden Evenementen

Passen naar een vrijstaande ploegmaat of toch gaan voor de driepunter? Een service langs de lijn of een kick serve? Penalty door het midden of toch een hoek kiezen? In elke sport moeten atleten voortdurend cruciale beslissingen nemen die vaak het verschil bepalen tussen winst en verlies. Uit onderzoek in de cognitieve psychologie blijkt dat deze keuzes sterk beïnvloed worden door het succes van eerdere beslissingen. Na het scoren van twee driepunters is de kans groot dat een speler opnieuw voor een driepunter gaat. Bovendien weten we dat de kwaliteit van beslissingen afneemt naarmate de hartslag stijgt. Zou dit kunnen verklaren waarom er zoveel valpartijen zijn bij massasprints in het wielrennen?
In het laboratorium van Prof. Wim Notebaert worden beslissingen in topsport onderzocht aan de hand van wedstrijdanalyses (basketbal en tennis) en veldexperimenten (voetbal en basketbal). Op basis van deze bevindingen werd in samenwerking met Team Belgium (zeilen) een interventie ontwikkeld.

Presentatie door Prof. Wim Notebaert (UGent) gevolgd door vragenronde

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Ticket: keuzes in SPORT
voordelig tarief online, aan de kassa €10
8,00
69 beschikbaar
Ticket STUDENT: keuzes in SPORT
onder 26j, studentenkaart meebrengen
5,00
69 beschikbaar
Ticket B2B: keuzes in SPORT
voor bedrijf, als u attest of factuur wenst
20,00
69 beschikbaar

Deel dit bericht

Ga naar de bovenkant